Συναθροίσεις

Αθήνα
Κυριακή πρωί
10:00 - 11:30
12:00 - 13:30
 
Τετάρτη
 18:30 - 21:00
 
 Γλυφάδα
Κυριακή απόγευμα
19:00 - 21:00

 

Η «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ» ξεκίνησε τις συναθροίσεις της το 1992 στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 35 άτομα έκαναν την πρώτη σύναξη τον Νοέμβριο του ’92 και αποφάσισαν να προχωρήσουν σαν ξεχωριστή τοπική εκκλησία με υπεύθυνο τον Δημήτρη Λέκκα.
Οι πρώτες συναθροίσεις έγιναν, για 2-3 μήνες, σε ένα κτίριο στο Αιγάλεω που ήταν γιαπί και από την πρώτη-πρώτη συνάθροισή τους είδαν τον Κύριο να ενεργεί βαπτίζοντας με το Άγιο Πνεύμα και δίνοντας αποκάλυψη και οικοδομή στις καρδιές των πιστών.

Η πρώτη αίθουσα ήταν στην Αθήνα στην οδό Αρμοδίου 14, στον 2 όροφο, όπου η εκκλησία βρήκε τα βήματά της στην πορεία της με τον Κύριο. Ο Κύριος πρόσθεσε πολλές ψυχές και σε 5 χρόνια η εκκλησία ήταν πάνω από 150 ενήλικες.

Η μεγάλη και σημαντική αλλαγή όμως δεν ήταν στον αριθμό αλλά στις καρδιές των ανθρώπων γιατί σ’ αυτά τα χρόνια ο Κύριος αποκάλυψε το πρόσωπό Του σε μας μ’ έναν τρόπο που ποτέ δεν είχαμε γνωρίσει πριν. Πολλά θρησκευτικά παραδοσιακά στοιχεία έφυγαν και αληθινή κοινωνία με τον Θεό που παράγει ζωντανή πίστη πήρε την θέση τους. Είδαμε την αλλαγή πολλών ανθρώπων που η ευλογία του Θεού πήρε κυρίαρχη θέση στη ζωή τους και από πρόσωπα που χρειάζονταν βοήθεια και οικοδομή μεταμορφώθηκαν σε παιδιά του Θεού που ήταν στηριγμένα και οικοδομημένα στον Κύριο. Παράλληλα, ζήσαμε μια σημαντική εποχή με βάση το 1995 όπου ο Κύριος μας επισκέφθηκε με σημεία και έργα του Αγίου Πνεύματος μέσα από επίθεση χειρών με ιδιαίτερο τρόπο. Τέλος, σ’ αυτή την εποχή η μαρτυρία του Θεού στην καρδιά μας έκτισε τον οραματισμό του Κυρίου μέσα μας.

Το 1998 μεταφερθήκαμε σε νέα αίθουσα στην Διπύλου 7-9, στην πλατεία Κουμουνδούρου και αυτό σήμανε και μια αλλαγή στον πνευματικό χώρο. Ο Κύριος πρόσθεσε το έργο του Αγίου Πνεύματος για ελευθερία στις ψυχές μας παίρνοντας την πίεση από πάνω μας, δίνοντάς μας βαθειά εμπιστοσύνη στον Κύριο. Επίσης, αύξησε την επιρροή της εκκλησίας στην κοινωνία και μέσα στον χώρο των εκκλησιών εδραιώνοντάς την σαν μια εκκλησία που κινείται με ηγετικό τρόπο βασισμένη αποκλειστικά στις δυνάμεις που τις παρέχει ο Κύριος σε όλα τα επίπεδα (οικονομικά, πνευματικά, διοικητικά, θέματα διδασκαλίας, κα).

Το 2008 ο Θεός έδωσε μια ευκαιρία και ξεκίνησε μια νέα εκκλησία στην Άνω Γλυφάδα, Σάκη Καράγιωργα 117, κάθε Κυριακή βράδυ και το έργο έχει μια μεγάλη προοπτική στις ανατολικές περιοχές της Αττικής. Προχωράει με αργούς ρυθμούς, όμως η μαρτυρία του Θεού κρατάει την πίστη μας ζωντανή προσμένοντας νίκη, αύξηση, οικοδομή, ευλογία και μια δυναμική μαρτυρία για το πρόσωπο και το έργο του Χριστού μέσα στον κόσμο.

Το 2010 ξεκίνησε ένα όραμα που ο Κύριος μας είχε δώσει πολλά χρόνια πριν: ένα Βιβλικό Σχολείο. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2010 είχαμε το πρώτο διήμερο Βιβλικού Σχολείου στον χώρο της Βαιθήλ με θέμα «Ο Κύριος η Δικαιοσύνη μας», με περίπου 85 ευλογημένους μαθητές. Τον Δεκέμβριο είχαμε το δεύτερο διήμερο με 96 μαθητές και προχωράμε.

Περιμένουμε μέσα από το Βιβλικό Σχολείο ο Κύριος να κτίσει την σχέση των ανθρώπων Του μαζί Του και να τους ετοιμάσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να «βάλει πάνω τους» την διακονία του ευαγγελίου. Ο πραγματικός καρπός του Βιβλικού θα είναι οικοδομημένοι πιστοί που γνωρίζουν τον Κύριο, περπατούν μαζί Του με πίστη, γεμάτοι με τη δύναμη του Πνεύματος για διακονία κάτω από την οδηγία του Πνεύματος και την εξουσία του Ονόματος του Ιησού Χριστού.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε τον Κύριο να μας δίνει ευκαιρίες στο να μαρτυρούμε το όνομα του Ιησού Χριστού σε άλλες περιοχές έξω από την Αθήνα και αυτό είναι η αρχή της εκπλήρωσης της μαρτυρίας του Θεού σε μας για τον αποστολικό ρόλο που θα παίξει η διακονία μας.

Τώρα η εκκλησία, στον ίδιο χώρο ακόμη της Διπύλου 7-9 στην Αθήνα, προετοιμάζεται για να βρει έναν πολύ-πολύ μεγαλύτερο χώρο για να στεγάσει όλα όσα ο Κύριος της έχει χαρίσει. Η διακονία των cd/dvd προχωράει, η ιστοσελίδα ετοιμάζεται, το Βιβλικό συνεχίζεται, η ομάδα λατρείας ξεπερνάει τα εμπόδια, η νεολαία «χτίζεται», το κυριακό σχολείο δουλεύει, οι βιντεοσκοπήσεις προχωρούν, συναθροίσεις καινούργιες ανοίγουν, ψυχές προστίθενται στον Χριστό, αποκάλυψη γεμίζει τις καρδιές μας πάντα μέσα σε προβλήματα και δυσκολίες. Ο οραματισμός του Θεού γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρος μέσα στην καρδιά μας και οδηγεί τα βήματά μας.

Η ιστορία της εκκλησίας μας θα έχει σημασία αν εκπληρώσει το θέλημα του Θεού στην γη. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακόμα πάρα-πάρα πολλά να κάνουμε. Γι αυτό με τον Κύριο προχωράμε…

 
englishflag
 
 
 
Δ/νση: Διπύλου 7-9, Πλατεία Κουμουνδούρου, 10553 Αθήνα,
3ος όροφος

Τηλ: 2105985012

Email

flogoone

 

zontani metadosi button

Παρακολουθείστε ζωντανά τις συναθροίσεις
της Kυριακής και της Tετάρτης.
 

 

 
Μάθετε πώς να έρθετε στην
εκκλησία μας.
 
 Βρείτε μας στον χάρτη
© 2015 xeath.gr. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.