Untitled-4
Untitled-2
Untitled-3

Ο Αλέξανδρος έχει μπει στην εφηβεία, αναζητά όμως τη στοργή και την τρυφερότητα σα μικρό παιδί. Είναι ευαίσθητος, η ψυχή του εύθραυστη κι έχει μεγάλη ανάγκη από αποδοχή, επιβεβαίωση, σταθερότητα και ασφάλεια. Το σχολείο δεν είναι το δυνατό του σημείο, ενδιαφέρεται όμως για κάθε είδους τεχνική εργασία, ένας μάστορας στο σπίτι είναι η αγαπημένη του επίσκεψη. Αγαπά επίσης τη μαγειρική κι ονειρεύεται να γίνει μεγάλος σεφ. Του αρέσει να παρακολουθεί ειδήσεις και να τις συζητά με  κάποιον  μεγάλο. Είναι υπεύθυνος, οργανωτικός, πρόθυμος να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού, ιδιαίτερα προστατευτικός και στοργικός απέναντι σε όσους αγαπά. Αν και κλείνει τα δεκατέσσερα κι έχει δύσκολες εφηβικές στιγμές, ελπίζει ότι θα βρεθεί μία μαμά και ένας μπαμπάς που θα τον αποδεχτούν όπως είναι και θα γίνουν το σπίτι του.

Ο Άγγελος είναι  ένα αγόρι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες. Αν και δεν υπάρχει οργανικό πρόβλημα, αδυνατεί να μιλήσει και συνεννοείται με χειρονομίες. Επίσης παρουσιάζει ελαφριά νοητική υστέρηση. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ κοινωνικός κι εξωστρεφής, έτοιμος να κάνει φιλίες, να δώσει και να πάρει αγάπη. Το πάθος του είναι οι μπάλες και το ποδόσφαιρο. Το καλύτερο δώρο γι’ αυτόν είναι μία μπάλα ποδοσφαίρου και ένας ενήλικας πρόθυμος να παίξει μαζί του. Είναι κι αυτός τρυφερός κι εκδηλωτικός, διψασμένος για στοργή, φροντίδα, ασφάλεια. Παρακολουθεί ένα τμήμα σχολείου για κωφούς όπου το μάθημα γίνεται και στη νοηματική και έκφωνα. Είναι πρόθυμος να μελετήσει, αρκεί να έχει κάποιον δίπλα του να τον καθοδηγεί, να τον τρέφει συναισθηματικά με προσοχή και ενδιαφέρον.

Η Μαρία είναι ένα χαρούμενο, τρυφερό κοριτσάκι, απίστευτα γενναιόδωρο στις εκδηλώσεις αγάπης, αν και στη ζωή της τη στερήθηκε. Έχει ψυχή μαχητή και απροσδόκητα δυνατό σώμα, ικανό για υψηλές επιδόσεις τόσο στον αθλητισμό όσο και στον χορό, γι’ αυτό και δε μας απογοητεύει η μέτρια απόδοσή της στα μαθήματα. Φυσικά τη στηρίζουμε στην προσπάθεια να κάνει τη σχολική δουλειά της με τον καλύτερο τρόπο αλλά ξέρουμε πως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στη ζωή. Αγαπά τη ζωγραφική και είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει στο μαγείρεμα, ειδικά όταν ετοιμάζουμε κέικ. Φυλά μέσα της πολλά μυστικά από το παρελθόν, που θα τα μοιραστεί μόνο με όποιον χτίσει μια σχέση αγάπης κι εμπιστοσύνης  μαζί της.

Αγαπητοί φίλοι,

με ιδιαίτερη χαρά σας συστήνουμε τα τρία παιδιά που φιλοξενούμε στη Στέγη της οργάνωσής μας, στον Άγιο Δημήτριο της Αθήνας. Τη Μαρία 10 ετών, τον Άγγελο 12 ετών και τον Αλέξανδρο 14 ετών.

 

Φιλαδέλφεια-Μικρολίμανο

Kοντά στα παιδιά βρίσκεται η κ. Ευτέρπη Δημοπούλου, μια γυναίκα γλυκιά και συγχρόνως δυναμική, που στέκεται με ιδιαίτερη χάρη και σοφία από τον Θεό στις καθημερινές προκλήσεις. Κερδίζει συνεχώς έδαφος στις καρδιές των παιδιών και είμαστε ευγνώμονες για αυτή την απαλή «βροχή σε θερισμένο λιβάδι».

 

Είναι αλήθεια ότι σήμερα έχουμε στα χέρια μας άλλα παιδιά από αυτά που παραλάβαμε. Έχουν μάθει ότι το σχολείο είναι απαραίτητο, κάτι που αγνοούσαν, κι ότι πρέπει να επιδιώκουν την αριστεία σε ό,τι κάνουν. Τα διδάσκουμε να σέβονται τις εξουσίες και να εμπιστεύονται τους ενήλικες για τις ανάγκες τους, φυσικές και συναισθηματικές, να φοβούνται και να αγαπάνε τον Θεό, ακολουθώντας τους δικούς του δρόμους  αντί για τους δικούς τους. Πρόσφατα εξέφρασαν την επιθυμία να αφιερώσουν τη ζωή τους στην υπηρεσία Του ως ιεραπόστολοι, ο Αλέξανδρος μάλιστα στους Ρομά από τους οποίους προέρχεται.

 

Είμαστε βέβαιοι πως ο Θεός έχει ένα θαυμαστό σχέδιο για τη ζωή αυτών των παιδιών, για αυτό και άπλωσε το χέρι Του και τα τράβηξε από το καταστροφικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν, χρειάζεται μάχη όμως για την πραγματοποίησή του. Είναι επιβαρυμένα από την κακή κληρονομιά της φυλής των Ρομά και επίσης γεμάτα πληγές, πόνο και θυμό. Σας καλούμε σε προσευχή ώστε ο Κύριος να τα επισκεφτεί με σωτηρία, θεραπεία, μεταμόρφωση.

 

Παράλληλα σας παρακαλούμε να μην ξεχνάτε τις υλικές ανάγκες τους. Ο μηνιαίος λογαριασμός είναι μεγάλος καθώς εκτός από το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού, πρέπει να πληρώνουμε κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Συγχρόνως στηρίζουμε τους εθελοντές μας με δώρα, τα οποία έχουν απόλυτη ανάγκη.

 

Εξαρτώμαστε αποκλειστικά από τον Κύριο και τους ανθρώπους Του για την κάλυψη όλων αυτών. Τον ευχαριστούμε γιατί ποτέ ως τώρα δεν μας άφησε κι ευχαριστούμε όσους από σας μας έχετε στηρίξει στο ταξίδι μας. Παρακαλούμε συνεχίστε να στέκεστε κοντά μας, κοντά τους, κι ο Πατέρας τους θα σας ανταποδώσει όπως μόνο Εκείνος ξέρει..

 

 

 

Για την Εταιρεία Υποστήριξης Παιδιών σε Ανάγκη «Μικρολίμανο»,

 

Ζωή Γαντέ

 

Επικοινωνία: 210 9827406

Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR7401721800005180062211128 (δικαιούχος: Εταιρεία υποστήριξης παιδιών σε ανάγκη «Φιλαδέλφεια – Μικρολίμανο»,  Απόστολος Γαντές)